(Du kan också välja vilka arrangörer du vill veta mer i menyn ovan.)

Värmlands Museum

 • Sandgrundsudden, Karlstad

  Visa karta

  mat butik

 •  
  lördag 17 feb – söndag 29 apr:

  WE HAVE A DREAM - En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter Att ha en dröm är en stark drivkraft. Fotograf Albert Wiking och Oscar Edlund, som intervjuat och rekryterat de medverkande, är initiativtagarna bakom projektet. De vill med utställningen inspirera alla till att våga drömma och leva efter sina drömmar. Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet för sina rättigheter och drömmar. We Have a Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från vem som helst är att de en gång lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring. Över etthundra aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka i We Have a Dream för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och visioner. Okända ungdomar som Ida Engblom, Maja Lundqvist, Mirijana Kristianovic och Abbas Ahmadi står sida vid sida med Nelson Mandela, Malala Yousafzai och Patti Smith. Här är alla röster lika mycket värda. We Have a Dream är en vandringsutställning och en bok. Porträtten är tagna av Albert Wiking. Intervjuerna är gjorda av Oscar Edlund och journalisten Daniel Rydén har skrivit texterna. We Have A Dream har tidigare visats bl.a. på Fotografiska i Stockholm 2016.

  • Albert Wiking
   Vill du veta mer om konstären, sök efter Albert Wiking på Artsy:
   eller försök med en sökmotor:
   eller/or
   (Artsy är en amerikansk webbplats för konstsamlare och konstintresserade med ett konstnärsregister på ca 40 000 konstnärer.)

  Foto, porträtt. http:// varmlandsmuseum.se

  Malala Yousafzai. Utställningen We have a dream visas på Värmlands Museum 17 feb - 29 apr 2018. Foto: Albert Wiking/We have a dream.

   
  lördag 30 jun – söndag 02 dec:

  Vernissage kl: kl 13

  PROPAGANDA - Riks för påverkan Utställningen visar hur "det goda samhället" lyftes fram i propaganda i Nazityskland och Sovjetunionen under 1930- och 40-talen. Utställningen handlar också om dagens mediesamhälle, vad som styr medieflödet och hur mottagliga människor är för påverkan. Utställningen är producerad av Forum för levande historia.

  varmlandsmuseum.se

  Propaganda - Risk för påverkan är producerad av Forum för levande historia och visas på Värmlands Museum 20 jun - 2 dec 2018. Källa: Soviet Posters International Institute of Social History, Amsterdam.

   

  Visa Värmlands Museums tidigare utställningar


Symbol för butik: butikssymbol Kafé: kafesymbol Restaurang: matsymbol Medlem i Svenska Galleriförbundet: Galleriförbundet
 • www.kulturvalet.se
 • www.konstperspektiv.nu
 • www.konsten.net
 • Lidingö konstnarer
 • www.kultur1.se